Implanturile dentare au câștigat o reputație destul de mare mai ales pentru faptul că la finalul intervenției stomatologice, aspectul dinților puși este asemănător cu al dinților naturali. Mai mult, aceștia au și longevitate similară cu cea a dinților normali.
Unul dintre materialele cele mai bune pentru realizarea implantului dentar este titanul. Acesta este înglobat în osul maxilar și pentru că titanul are o afinitate naturală cu osul, noile celule vor crește și vor adera la implantul dentar în timp, ceea ce face conexiunea lor puternică și durabilă.
Desigur, pentru a realiza acest implant este necesară o intervenție chirurgicală implant – o perspectivă care pune pe gânduri mulți oameni înainte de a alege această opțiune de înlocuire. Dar, o intervenție chirurgicală pentru implant este o intervenție de rutină, cauzează foarte puțin disconfort și are o rată de succes foarte mare.
Chirurgia de implant este o procedură relativ minoră, în principal, pentru că toate detaliile de plasare sunt adesea trasate înainte de intervenție. Pentru situații complexe medicul dentist poate folosi raze X sau imagistica CT pentru a determina locația exactă pentru fiecare implant si pentru a crea un plan chirurgical de utilizat în timpul procedurii, respectiv pentru a face incizii și crea un canal mic care va adăposti implantul.
Implantarea este, de obicei, mai ușoară decât extracția dentară – dacă sunteți suficient de sănătos pentru această procedură nu ar trebui să aveți nicio problemă în cursul intervenției chirurgicale. Cu un anestezic local, medicul dentist va amorți doar locul de implantare și țesuturile înconjurătoare în timp ce dumneavoastă rămâneți conștient. Dacă, totuși, aveți stări de teamă, medicul dentist poate include, de asemenea, un sedativ sau un medicament anti-anxietate înainte de a continua.
Grație ghidului chirurgical pre-planificat și tehnicilor avansate de implantare, există foarte puține întreruperi de țesut și țesuturile incizate sunt în mod normal cusute cu suturi auto-absorbante. În timp ce, în unele cazuri pot fi necesare analgezice mai puternice, de cele mai multe ori un non-steroidal anti-inflamator ușor, cum ar fi aspirina sau ibuprofenul, este suficient pentru disconfortul de după.
Locul implantului se vindecă destul de repede și previzibil, cu o rată de succes de 95-97%. La câteva săptămâni după integrarea osoasă, medicul dentist va atașa coroana permanentă și tu vei putea zâmbi din nou.