Implantologia este o specialitate chirurgicala care are rolul de a inlocui dintii lipsa sau grav deteriorati, in conditii de siguranta. De-a lungul anilor, multe persoane pierd unul sau mai multi dinti din cauza cariilor, accidentarilor, inaintarii in varsta sau bolii parodontale. A trai fara dinti poate fi jenant si incomod, lipsa dintilor afectand vorbirea, aspectul si capacitatea unei persoane de a mesteca si a manca. Implanturile dentare, sunt o optiune eficienta pentru inlocuirea dintilor. Datorita implantologiei, pacientii pot obtine restaurari functionale ale dintilor care sa si dureze.
Un implant dentar are aceeasi functie ca radacina unui dinte natural, oferind sprijin solid pentru un nou dinte. Primul pas in implantologie este inserarea implantului. Implanturile dentare sunt concepute pentru a mima structura radacinii dintilor naturali. Acestea sunt in asa fel asezate, direct in maxilarul pacientului, incat sa ofere un suport stabil si sigur pentru dintii inlocuitori.
Protetica cuprinde un set de servicii de restaurare dentară: proteze, încrustații cu materiale nobile sau ceramică, coroane și punți dentare.
Toate acestea sunt soluții pentru înlocuirea unuia sau a mai multor dinți lipsă, din motive deopotrivă estetice și referitoare la restituirea funcționalității.
Serviciile noastre includ diagnosticul, consultația, pregătirea danturii (de la examinarea gingiilor și a structurii osoase, la pregătirea elementelor de suport, care poate implica intervenții chirurgicale specifice), trimiterea comenzii la laborator, urmate de fixarea și ajustarea lucrării.
Protetica fixa:
– atunci cand punctele de sprijin sunt chiar dintii naturiali ai omului;
– protetica fix ape implanturi, cand s-a inlocuit radacina unui dinte cu un implant dentar;
si mobila- (proteza)
Endodonţia este o specialitate a medicinei dentare care se ocupã cu prevenirea, diagnosticul şi tratamentul afecţiunilor datorate pulpei, ţesutul moale situat în interiorul dintelui, cunoscut în limbaj laic sub denumirea de “nervul dintelui”.
În timpul tratamentului endodontic, medicul îndepărtează ţesuturile inflamate sau necrozate curăţând de resturi organice şi bacterii întregul sistem de canale situat în interiorul rădăcinilor dintelui, pe care apoi îl umple etanş cu un material biocompatibil.
Pedodontia este ramura medicala care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul afectiunilor stomatologice la copii.
Dentitia copilului se formeaza inca dinaintea nasterii. Cel mai devreme la 4 luni, primii dinti de lapte care erup prin gingiile din partea inferioara a gurii, sunt incisivii centrali urmati indeaproape de incisivii din partea superioara a cavitatii bucale. Desi cei 20 de dinti de lapte apar pana la varsta de 3 ani, ordinea in care ei apar variaza.
Dintii permanenti apar in jurul varstei de 6 ani, incepand cu molarii si incisivii din partea inferioara a cavitatii bucale. Acest proces continua pana in jurul varstei de 21 de ani. Adultii au 28 de dinti permanenti sau pot ajunge pana la 32 incluzand maseaua de minte.
Este important sa mentinem sanatatea dintilor de lapte. Cariile neglijate pot si de obicei chiar duc la probleme ce afecteaza permanent dezvoltarea dintilor.
Ortodonţia este o specializare a medicinei dentare care se ocupă de corectarea anomaliilor dentomaxilare. Dinţii strâmbi sau care nu sunt aliniaţi corect sunt mai greu de întreţinut, pot fi pierduţi mai devreme datorită carierii şi parodontopatiei, şi obligă muşchii masticatori la un efort suplimentar, ce poate duce la dureri de cap, disfuncţia ATM şi dureri la nivelul gâtului, umărului şi spatelui. Un alt dezavantaj este aspectul inestetic al dinţilor strâmbi sau nealiniaţi corect.
Avantajele tratamentului ortodontic includ o mai bună sănătate orală, un aspect mai plăcut şi o durabilitate mai mare a dinţilor.
Specialistul în acest domeniu se numeşte ortodont.
Estetica dentara este un cumul de interventii stomatologica prin care se ajunge la o dantura perfecta ca aspect si functionalitate.
Pentru a avea o dantura frumoasa si un zambet fermecator, oamenii apeleaza din ce in ce mai mult la cosmetica dentara. Tehnologia stomatologica moderna si specializarea doctorilor stomatologi fac in asa fel incat aceste tehnici sa fie din ce in ce mai solicitate.
Durata unui tratament de cosmetica dentara variaza de la procedura la procedura si de la persoana la persoana. Starea dintilor dumneavoastra inainte de tratament influenteaza durata remedierilor.
Procedurile cosmetice standard care se realizeaza intr-o clinica stomatologica sunt:
Albirea dintilor – albire cu laser zoom
Fatetele ceramice
Coroanele dentare de zirconiu
Puntile dentare – proteza dentara fixa
Plombele de culoarea dintelui
Bonding dentar
Remodelarea gingiilor
Reconstructia Corno-Radiculara
Acidul hialuronic este o proteină întâlnită în mod natural în organism, mai ales în cartilaje şi în piele. El are rolul de a menţine articulaţiile lubrifiate.
Acidul hialuronic ajută la reţinerea apei şi asigură hidratarea fibrelor de colagen şi elastină. De asemenea, s-a demonstrat că acidul hialuronic ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor şi la estomparea cicatricilor.
Tratamentul cu acid hyaluronic:
– hidrateaza;
– corecteaza liniile de expresie;
– corecteaza contururile faciale;
– mareste buzele;
– umple ridurile;