Odată cu venirea sărbătorilor de iarnă, avem mai multe motive să zâmbim, dar pentru asta trebuie să avem un zâmbet complet. Pentru a le oferi sprijin pacienților, până la 31 decembrie venim cu o ofertă specială: All-On-4, protezarea pe 4 implanturi la 1950 euro în loc de 3500 euro.
Când pacienții ajung la cabinet, toți medicii stomatologi încep cu o consultație și cu un plan de tratament. Până ce medicul stomatolog nu vede o radiografie și nu vede modul în care arată dantura pacientului, nu poate menționa costurile efective ale procedurii. Există particularități ale fiecărui implant dentar, în funcție de zona în care acesta trebuie inserat.
Deoarece nevoile fiecărui pacient sunt diferite, fiecare plan de tratament va fi personalizat pentru acel individ. Factorii care vor afecta costul total al îngrijirii unui pacient includ:
Proceduri prealabile – toate procedurile necesare pentru pregătirea gurii pentru intervenții chirurgicale ce pot crește costul total al tratamentului.
Numărul și tipul de implanturi – operațiile chirurgicale care necesită implanturi multiple vor costa mai mult, iar anumite tipuri de materiale pot avea un preț mai mare decât altele. Restaurările pot fi confecționate din materiale diferite, iar cele fabricate din porțelan sau zirconiu vor costa, în mod obișnuit, mai mult. Cu toate acestea, cei mai mulți pacienți preferă implantul dentar datorită efectului său estetic.
Plasarea implanturilor dentare
Procedura de plasare a implanturilor dentare este mai mult complexă decât alte tratamente restaurative și este tratată cu grijă la cabinetul nostru. Desigur, procesul variază ușor în funcție de tipul de restaurare a implantului ales. Tratamentul constă, în principal, în următoarele trei etape:
Pasul 1: Chirurgie orală
Scopul intervenției chirurgicale orale pentru implanturile dentare este de a introduce postul de titan în claviculă, care va servi ca înlocuitor al rădăcinii dentare. Urmează să se facă o incizie în zona gingiilor cu dintele lipsă. După acest pas, se va folosi un burghiu pentru a face ca găurile să se potrivească implantului dentar, care va fi apoi introdus. Orice incizie poate fi închisă cu ajtorul cusăturilor. Pentru confortul pacientului, această procedură se efectuează sub anestezie.
Pasul 2: Osteointegrarea
Osteointegrarea se referă la un proces de vindecare care poate dura de la 3 până la 6 luni. În timpul acestei faze, osul maxilarului și gingiile din jur trebuie să se conecteze la postul de titan introdus. Restaurările temporare, cum ar fi podurile sau protezele, pot fi necesare pentru a vă ajuta în acest timp, în funcție de amploarea cazului.
Pasul 3: Restaurarea implantului
Odată ce osul a fost legat cu succes de implant se va asigura introducerea dinților la conectorul metalic.
Riscuri care pot apărea pe parcursul implantului dentar
Sinuzitele: Molarii sunt foarte importanți în procesul masticației. Dacă acești sunt dinții care lipsesc, este necesar ca pacientul să aibă cantitate suficientă de os. Dacă dintele a fost extras de ceva timp, sinusul maxilar poate să coboare prea mult, iar în acest caz este necesar să se intervină și să se ridice zona prin intermediul adiției de os, în acest mod se evită riscul ca implantul dentar să ajungă la sinus. Această procedură este indicată pentru evitarea unor complicații precum: sinuzite.
Gingii inestetice la dinții din față: dinții din față sunt și ei foarte importanți, deoarece au un rol estetic important. Persoanele care zâmbesc cu tot cu gingiile dinților din față vor avea de suferit, dacă refacerea gingiei nu este făcută în mod corespunzător.
În cazul în care implanturile dentare sunt inserate cum se cuvine, iar pacientul are o igienă dentară adecvată, procedura este garantată pe viață. Este necesar, însă ca pacientul să vină la consultație stomatologică la cel puțin 6 luni.